AM121 - Mopoautokortti

Mopokortin suorittaminen edellyttää 15 vuoden ikää. Voit kuitenkin ilmoittautua kurssille ja aloittaa teoriatunnit jo 6 kuukautta ennen 15-vuotissynttäreitäsi.

Mitä mopokortilla saa ajaa?

Mopokortin kuljettajantutkinto sisältää teoriakokeen lisäksi joko käsittelykokeen (AM120 = mopo) tai ajokokeen (AM121 = mopoauto).
19.1.2013 alkaen mopokortti on jakautunut kahdeksi ajokorttiluokaksi.
AM120-ajokorttiluokka oikeuttaa kuljettamaan kaksi- ja kolmipyöräistä mopoa ja AM121 oikeuttaa kuljettamaan kevyttä nelipyörää. AM120-luokan tutkinnon voi suorittaa myös automaatti-mopolla, eikä siitä tule merkintää ajokorttiin. Kaksipyöräisellä mopolla annettu opetus ja tutkinto oikeuttavat kuljettamaan vain kaksi- ja kolmepyöräistä mopoa (ajokortti AM120).
Kevyellä nelipyörällä annettu opetus ja tutkinto oikeuttavat kuljettamaan vain kevyttä nelipyörää (ajokortti AM121). Jos haluat kuljettaa sekä kaksi- tai kolmipyöräistä mopoa että kevyttä nelipyörää, sinun on suoritettava molempiin edellytettävä opetus ja kuljettajantutkinto.

Mopon kuljettajaopetus sisältää kuusi tuntia teoriaopetusta ja kolme tuntia ajo-opetusta. Opetusmäärät ovat samat, jos AM-luokan ajokortti suoritetaan kevyellä nelipyörällä, esim. mopoautolla. Voit osallistua teoriatunneille aikaisintaan puoli vuotta ennen kuin täytät 15 vuotta. Teoriaopetus suoritetaan kahdessa osassa.

  • Teoriaopetusta 6 h (á 45 min)
  • Ajo-opetusta 3h (á 50min)
  • Teoriakoe
  • Ajokoe

Suosittele meitä

Koulutukseen ilmoittautuminen: 

» KOULUTUSKALENTERI «

Linkkiä painamalla koulutuskalenteri aukeaa uuteen ikkunaan

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!