Liikenneyrittäjäkoulutus

Liikenneyrittäjäkoulutuksen tavoitteena on antaa liikenneyrittäjäksi aikovalle riittävä ammattitaito kuljetusalan elinkeinonharjoittamiseen alalletuloa varten.

Ammattitaito on yksi kuljetusalan elinkeinonharjoittamiseen oikeuttavan liikenneluvan myöntämisen edellytyksistä. Elinkeinonharjoittamiseen oikeuttavan liikenneluvan myöntämisestä päättää liikennelupa-asiassa toimivaltainen viranomainen, ELY-keskus. Liikenneyrittäjäkoulutuksen käytännön järjestämisestä vastaavat Trafin myöntämällä koulutusluvalla toimivat koulutusyhteisöt.

Koulutuksen vähimmäistaso määräytyy tavara- ja linja-autoliikenneyrittäjän osalta EU-lainsäädännöstä ja kansallisesta lainsäädännöstä. Taksiliikenneyrittäjän koulutuksen vähimmäistaso määräytyy kansallisesta lainsäädännöstä. Riittävä ammattitaito osoitetaan suorittamalla hyväksytysti ammattitaitokoe, josta myönnetään ammattitaitotodistus.

Liikenneyrittäjäkoulutus on koulutusyhteisön ja koulutettavan välinen tapahtuma. Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu suoraan koulutusyhteisöön. Liikenneyrittäjäkoulutuksesta voi vapautua henkilö, jolla katsotaan olevan ilmeisenä liikenneyrittäjäkoulutusta vastaava tietotaito. Tällöin henkilölle tulee suoritettavaksi pelkästään ammattitaitokoe. Päätöksen liikenneyrittäjäkoulutuksesta vapautumisesta tekee Trafi.

Trafi vastaa myös ammattitaitotutkinnon järjestämisestä ja arvostelusta sekä liikenneyrittäjäkoulutuksen valvonnasta. Trafi on liikenneyrittäjäkoulutuksen hallinnoinnista vastaava toimivaltainen viranomainen.

Trafi voi perua verkkosivuillaan ilmoitetun tutkintotilaisuuden esim. tutkintotilaisuuteen liittyvän koulutuksen peruuntumisen vuoksi.

Tavaraliikenneyrittäjätutkinnon hinta on 200 euroa. Ammattitaitotodistusksen ja ammattitaitotodistuksen kaksoiskappaleen hinta on 42 euroa.
Liikennetraktoriyrittäjätutkinnon hinta on 120 euroa. Ammattitaitotodistuksen ja ammattitaitotodistuksen kaksoiskappaleen hinta on 42 euroa.

Toteutamme Liikenneyrittäjäkoulutuksen yhteistyössä GLi Expressin kanssa.

Kysy lisää!

Koulutukseen ilmoittautuminen: 

» KOULUTUSKALENTERI «

Linkkiä painamalla koulutuskalenteri aukeaa uuteen ikkunaan

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

00000;">Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

TrafficPoint Oy
Jokirannankatu 6
32700 HUITTINEN

Y-tunnus: 2529357-5
Puh: 040 500 8860

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

TrafficPoint Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.